beta версия

Компютърни науки

Компютърни науки в СУ - София

Софийски университет ''Св. Климент Охридски''

Университети със специалност Компютърни науки горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Профил на специалността:

Даване на фундаментални знания по основните направления на компютърните науки: дизайн и анализ на алгоритми, дизайн на езици за програмиране, среди и средства за програмиране, дизайн на операционни системи, съвременни компютърни архитектури и системи, компютърни мрежи и комуникации, езици за програмиране и структури от данни, теоретични основи на операционните системи, системи за управление на бази от данни, компютърна графика, изкуствен интелект и технологии на софтуерното производство.

Професионална реализация:

Подготовка на висококвалифицирани специалисти, които с помощта на съвременна информатика и технологии, са в състояние да решават, задачи на практиката от системен и/или приложен характер.

Учебен план горе

Повече информация за изучаваните дисциплини в тази специалност можете да намерите на следния линк:

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+