beta версия

Културология

Културология в СУ - София

Софийски университет ''Св. Климент Охридски''

Университети със специалност Културология горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Профил на специалността:

Бакалаврите по културология имат фундаментални познания по история на българската култура, културна история на Европа и света. Специалността въвежда основни теоретични понятия и методи, запознава с текущи дебати в културознанието, дава практически знания и умения в областта на управлението на културата

Професионална реализация:

Специалността е широкопрофилна, осигурява сериозна интердисциплинарна подготовка и създава гъвкави и интелигентни кадри с широки възможности за реализация.

Държавни културни институции, частни фирми (медии, издателства, екипи на фестивали, рекламни агенции, туристически агенции, връзки с обществеността) и неправителствени организации (фондации за култура, научни и изследователски центрове, организации за културен туризъм и пр.). Желаещите да продължат научното си развитие имат възможността да продължат обучението си в магистърски и докторски програми.

Учебен план горе

Повече информация за изучаваните дисциплини в тази специалност можете да намерите на следния линк:

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+