beta версия

Славянска филология

Славянска филология в СУ - София

Софийски университет ''Св. Климент Охридски''

Университети със специалност Славянска филология горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Профил на специалността:

Специалността Славянска филология е най-старата специалност в един от най-старите факултети на Софийския университет, от която по-късно се обособяват българска филология и руска филология. Съществена особеност на специалността е, че в нея студентите задължително получават две равнопоставени специалности, като втората е Българска филология.

В специалността се подготвят филолози слависти (по полска филология, чешка филология, словашка филология, украинска филология, сръбска и хърватска филология със специализация по словенски език и литература), които могат да работят като научни работници, редактори, преводачи и кореспонденти, преподаватели по съответния славянски език и литература и учители по български език и литература.

Поради характера на учебния план, който включва две равнопоставени специалности и предполага по-продължително и интензивно изучаване на славянските езици (два задължително), срокът на обучение е петгодишен и приключва с придобиване на магистърска степен. Обучението е само редовно.

Учебен план горе

Повече информация за изучаваните дисциплини в тази специалност можете да намерите на следния линк:

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+