beta версия

Международни отношения

Международни отношения в УНСС - София

Университет за национално и световно стопанство

Университети със специалност Международни отношения горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Профил на специалността:

Учебният план на специалността отразява 30-годишната традиция на преподаването и изследванията в УНСС в тази област и отчита опита на водещите университети в чужбина. Студентите получават задълбочена подготовка по история и теория на международните отношения и външната политика, методи и техники на анализ, външната политика на България и на основни участници в международното общуване, национална и международна сигурност, многостранна дипломация, преговори. Голямо предимство е получаването на много добра подготовка по два чужди езика. Оценките и дипломата се признават от университети във Великобритания, Германия, САЩ, Канада и др. Завършилите специалността имат успешна дипломатическа кариера, преподават в университети в Англия, САЩ, Канада, Франция, работят в МВФ, ЕБВР, Световната банка, големи международни компании, министерства, агенции, банки, средства за масова информация, управляват собствени фирми, утвърдили са се в третия сектор или в общественополитическата практика (в т.ч. депутати, министри и други ръководни длъжности).

Професионална реализация:

Завършилите специалността могат да работят във: Министерството на външните работи, други държавни звена от системата на външните отношения и сигурността на България, обществени и научноизследователски организации, банки и частни фирми - български и чуждестранни, международни организации.

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+