beta версия

Информационни технологии

Информационни технологии в НБУ - София

Нов български университет

Университети със специалност Информационни технологии горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Профил на специалността:

Обучението в програмата през първите две години обхваща: общо образование; обучение по основни научни направления в двусеместриални курсове - Основи на информатиката, Статистика, Увод в алгоритмите и програмирането; тренингови или уводни курсове като - Програмиране на С++, Език за програмиране Java, Операционни системи и др. През третата и четвъртата година програмата предлага два модула, които водят до професионална квалификация.
Практическото обучение включва работа в HP лаборатория, Лаборатория по информатика на НБУ, както и стажове във фирми за производство на софтуер, IT отдели.
Програмата осигурява възможност за международна студентска мобилност с университети в Португалия, Франция, Белгия и Германия.

Професионална реализация:

Завършилите програмата са: специалист по информационни и комуникационни технологии; системни анализатори, софтуерни разработчици, приложни програмисти, проектанти и администратори на бази данни, разработчици на уеб съдържание и мултимедия.

 

Учебен план горе

Повече информация за изучаваните дисциплини в тази специалност можете да намерите на следния линк:

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+