beta версия

Оптометрия

Оптометрия в СУ - София

Софийски университет ''Св. Климент Охридски''

Университети със специалност Оптометрия горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Информация

  • Дипломираните бакалаври по Оптометрия могат да се реализират като очни специалисти - оптометристи в оптични магазини и в промишлени предприятия, специализирани в производство на изделия за корекция на дефектите на зрението (очила с различно предназначение, контактни лещи и др.), както и в колективи, разработващи нови технологии в областта на оптометрията и очната оптика.

  •  Интердисциплинарният характер на специалността я отличава от другите специалности във Физическия факултет. Бакалаврите от специалността „Оптометрия“ трябва да имат основни знания по експериментална физика, неорганична и органична химия, биология, биофизика и биохимия, за да могат задълбочено да изучават специализиращите дисциплини в областта на оптиката, медицината и фармакологията.

  • Студентите преминават задължителна професионална учебна практика по оптометрия. Част от лекциите и практическите занятия се провеждат в Биологическия факултет, Химическия факултет, клинични бази на Медицинския факултет на Софийския университет – Университетска болница “Царица Йоана”, Института по биофизика и Института по невробиология на БАН.

 

Учебен план горе

Повече информация за изучаваните дисциплини в тази специалност можете да намерите на следния линк:

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+