beta версия

Европеистика

Европеистика в СУ - София

Софийски университет ''Св. Климент Охридски''

Университети със специалност Европеистика горе

Описание горе

Информация за кандидатстудентска кампания 2014 ще бъде обновена,веднага след като актуалната информация бъде уточнена от университета!Получете известие,активирайки опцията от меню Кандидатствай за даден университет и специалност!

Профил на специалността:

Задълбочено изучавне на историята и най-новите развития в политиката, културата, правото и социалния живот на европейските страни в национален, регионален и общоевропейски контекст. Поставя се акцент върху проблематиката на европейската интеграция и разширяването на ЕС, както и върху конкретните измерения на процеса на присъединяване на България към ЕС.

Професионална реализация:

Създаване на специалисти с широка обща култура и ценностна ориентация, отлични езикови и комуникативни умения и специализация в определено направление на интеграционния процес: правно, икономическо или информационно-медийно.

Бакалаврите по европеисткика могат да заемат позиции, свързани с европейската и евроатлантическата интеграция в публичния сектор, да работят в частния сектор и неправителствените организации, във висшите и средните училища.

 
Всички данни са извлечени от справочниците, проспектите и рекламните материали, представени от съответните висши училища или публикувани в интернет страниците им.
Харесайте ни във Facebook Unichoice.bg във Facebook Unichoice.bg във Google+